zaterdag 16 januari 2016

The Armed Man

Voor het eerst in 2016 zagen we in Leiden iets van "winters weer": enkele felle hagelbuien. De bovenluchten zijn dus behoorlijk afgekoeld. Dat geldt slechts in zeer beperkte mate voor de temperaturen aan de grond. Het ziet er naar uit, dat we slechts een viertal dagen (nacht)vorst krijgen.

Vanmorgen deed ik boodschappen in de Leidse binnenstad. Op weg er naar toe fietste ik naar fietsenmaker Van Vliet. De batterij van de kilometerteller was bijna leeg. Normaal gesproken begin je dan weer op 0, maar met een apparaat werd de totaalstand van 18.802 netjes aangebracht nadat de batterij was vervangen.
's Middags kwamen Bas, Nel, Tim en Joep. We gingen oefenen voor de scratch van "The Armed Man" van Karl Jenkins.

We hadden de grootste lol, toen we onze partijen doornamen en gezamenlijk instudeerden. Het was precies de sfeer, die we vroeger hadden bij de repetities van "Schelvispekel". Zo merkte Tim op, dat "Charge!" een hoog Ivanhoe-gehalte had en het ritme en het prachtige trompetspel gaf hem daar geen ongelijk in.

Het leuke van met een kleine club vrienden oefenen was ook, dat je merkte, hoe ingenieus de compositie in elkaar zit. Een paar noten, die een halve toon lager gezet waren, dan je zou verwachten, leverde prachtige akkoorden op. Dit zijn de details, die tijdens een "gewone" repetitie soms verloren gaan in het zingen met een groot koor.
's Avonds aten we pompoensoep, een hartige taart en salade onder het genot van wijn en bier. We hebben een heerlijke muziekmiddag met veel lachsalvo's gehad!

Geen opmerkingen: