vrijdag 15 januari 2016

Rondje Onlanden


Vanmorgen ben ik op weg naar mijn werk eerst naar crematorium "Rhijnhof" gefietst, waar de uitvaartplechtigheden van Cees Meeuwissen plaatsvonden. Hier trof ik heel veel bekenden uit de Leidse IJshal aan.
Er waren toespraken van voormalig topschaatser Martin Hersman, van wie Cees de eerste trainer was, ijsmeester Jan van Rijn, Paula van Hoek en Willem van Vliet. Tussendoor waren er diapresentaties met muziek op de achtergrond van deze te jong gestorven sportman pur sang. De mooiste foto was die van Cees op het strand in zijn zwembroek langs de branding, maar wel met een ijsmuts op en met zijn schaatsen aan. In de schaatshouding uiteraard. Het kenmerkte Cees: altijd in voor een geintje!

Het slotnummer was "Tears in heaven". Onder de tonen van Eric Clapton liepen we langs de kist van deze ridder in de orde Oranje-Nassau. Het lintje had hij gekregen vanwege zijn verdiensten voor de schaatssport. Volkomen terecht als je hoorde, wat hij allemaal voor anderen gedaan had.
Na nog even met mijn nicht Meriam en haar man Corrin Duivenvoorden gesproken te hebben, fietste ik in de stromende regen langs de Oegstgeester Onlanden naar mijn werk toe. Op de terugweg deed ik dat wederom.
Daar ik zowel zaterdag- als zondagmiddag visite krijg, komt er in het weekeinde niets van hardlopen. Daar het vanmiddag eindelijk een keertje droog was, besloot ik te gaan lopen naar....de Oegstgeester Onlanden, de grote regenplas van minstens 200 bij 200 meter achter "Corpus".

Door de overvloedige regenval van de laatste weken is de plas nog wat groter gegroeid.

En met dit soort weerkaarten zouden we volgende week best wel eens op ondergelopen weilanden kunnen gaan schaatsen. Als een soort inspectietocht van 8 kilometer lengte ben ik om de Onlanden heengelopen. Nu was alles nog kabbelend water, maar met een paar nachten goede nachtvorst en overdag temperaturen rond het vriespunt, is het toch de moeite waard om deze regenplas goed in de gaten te houden. Vermoedelijk is dit de eerste plek in onze omgeving, waar je op natuurijs zou kunnen gaan schaatsen.

Geen opmerkingen: