woensdag 20 januari 2016

Dooi

Iedere schaatser ziet de vorst graag komen.

Tot gisterenmiddag leek alles nog helemaal in orde. Doordat de wind van zee kwam, begon het in het westen van het land te dooien. De voorspellingen waren, net als bij veel sportwedstrijden, een stuk beter dan de werkelijkheid. Alleen woensdagmiddag zou het dooien, waarna op vrijdag of zaterdag de vorst uit het land verdreven zou worden.
Ik had op mijn werk al vorstverlet geregeld voor de rest van de week, dus niets stond meer een paar dagen schaatsplezier in de weg. Vooral niet, toen ik op internet diverse plekken tegenkwam, waar her en der al geschaatst werd in Nederland.

Zoals gebruikelijk zat de Ryptsjerksterpolder bij Leeuwarden er weer prominent bij. Maar er waren meer plekken in Nederland, waar het kon.
Op www.weerwoord.be kwam ik de eerste schaatser op het Henschotermeer bij Woudenberg tegen.

Ook op het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen Leersumse veld werd gisteren al geschaatst blijkens deze beelden van RTV Utrecht. Dit filmpje kwam ik op het spoor via Schaasforum.
Zelfs op de Ankeveense plassen werd gisteren al geschaatst.

Als de Katwijkse synchroonzwemmers dat eens wisten....
Ook op andere plekken dan de Ryptsjerksterpolder kon je in Fryslân schaatsen, zoals op de Noarderkrite. Het WâldNet publiceerde deze prachtige foto's.


Ik zat me al helemaal te verkneukelen en me te verheugen, waar we vandaag, morgen en overmorgen konden gaan schaatsen. Het Henschotermeer, het Leersumse veld en zeer zeker de Ankeveense plassen zijn goed te bereiken vanuit Leiden. De dooi heeft echter alles verpest. Geef mij maar vorst!

Geen opmerkingen: