zondag 31 januari 2016

"Foutje, bedankt!"

In de jaren '90 maakte Rijk de Gooijer furore met zijn reclames voor Reaal. De kreet "Foutje, bedankt!" werd een standaarduitdrukking in het Nederlands.

Gisteren was het de beurt aan de Belgische wielrenster Femke Van Den Driessche. Deze Europese kampioene onder de 23 jaar moest bij het Wereldkampioenschap Veldrijden na de modder diep door het stof.

Neutraal werd het "Het is voor de UCI de eerste maal dat zo'n technologische fraude wordt vastgesteld" genoemd. In deze tijd van E-bikes, die makkelijk 45 kilometer per uur kunnen halen, kon je er op wachten, dat zoiets zou gaan gebeuren.
De elektrische kabels, die uit de buis kwamen, doen me denken aan Michel Pollentier, die met een peertje met urine onder de oksels de dopingcontrole wilde ontwijken, toen hij in de Tour de France van 1978 in de gele trui kwam te rijden.

De reactie van Femke Van Den Driessche was weer een klassieker. Ze zegt niets te maken te hebben met het motortje dat tijdens de WK veldrijden werd ontdekt in een van haar reservefietsen.
De primeur van technologische doping had ze ook op kunnen lossen in de stijl van Rijk de Gooijer: "Foutje, bedankt!"

Geen opmerkingen: