zaterdag 9 januari 2016

Oliebollenschaatstraining

Beste schaatsers,

Beetje laat, maar hier is de uitnodiging voor het jaarlijkse schaatsevenement waar je bij moet wezen. De Oliebollenschaatstraining. Dit jaar onder leiding van Gerard Driessen.

En met als speciale gast: Frits van Huis.

Hij moet wel komen, want hij regelt altijd de:

En iedereen is welkom. Tot vrijdag,

Jaap

Na zo'n uitnodiging was het natuurlijk onmogelijk om niet naar Haarlem af te reizen om op deze gezellige 400-meterbaan af te reizen. Ik fietste derhalve om kwart voor 7 naar Jos Drabbels. Met zijn auto reden we naar de Leidse IJshal, waar het zeer druk was vanwege de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijden voor de jeugd.
Met 6 schaatsers in 2 auto's reden we van de Sleutelstad naar de Spaarnestad. In de kleedkamer was het een soort Nieuwjaarsreceptie van de IJVL.
Het inrijden ging vrij moeizaam, met name in de bochten. Ik was nog zoekende naar het juiste drukpunt door de nieuwe ronding. Dan is het wennen aan een ruimere bocht dan die in Leiden extra lastig.

Het begon goed te lopen, toen we van Gerard Driessen de opdracht kregen om in tweetallen technisch de Steigerung over een volle ronde uit te voeren in tweetallen. Samen met Hans Boers reed ik de rondjes van 400 meter. De rest van de avond voerden we alle oefeningen samen uit. Op een gegeven moment kwam de Schwung er weer in.
En dat is het leuke van schaatsen: als de techniek goed is, gaat de snelheid vanzelf omhoog zonder dat het veel kracht kost. En daar train je natuurlijk voor: goed beslagen ten ijs komen.
Edwin Minnee was druk in de weer met zijn homoschaatsen. Hij was aan het trainen voor de Weissensee en gezien het tempo, dat hij veelal aan kop van een klein peloton ontwikkelde, ligt hij behoorlijk goed op schema.

Na de gezellige training begaven we ons naar de kantine, waar we met het lokale Jopen-biertje in de hand konden genieten van de oliebollen.
Het was een perfecte afsluiting van de Oliebollenschaatstraining.

Geen opmerkingen: