vrijdag 8 januari 2016

De zilveren schaatsen

Vanmiddag heb ik Ada's schaatsen geslepen. Het zijn mijn oude schaatsen, die ik in januari 1991 gekocht heb bij Grimbergen in Rijnsburg. Vanaf de bibliotheek in Katwijk aan den Rijn, waar ik toen filiaalhoofd was, fietste ik toen naar de fietsenwinkel toe. De tocht ging van de Fresiastraat naar de Freesiastraat.

In die tijd was Jolanda Grimbergen Nederlands kampioene allround en deed ze mee aan het Europees kampioenschap in Sarajevo, niet lang voordat de burgeroorlog in Joegoslaviƫ uitbrak en de thuisbasis van de Olympische Winterspelen van 1984 deels in puin werd geschoten.

Bij Grim Sport werd ik geholpen door Petra Grimbergen, die later furore zou maken als marathonschaatsster. Ze won 4 keer op rij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee!

Het is dus 25 jaar geleden, dat ik die Viking Mid-schaatsen kocht. Er is dus sprake van zilveren schaatsen.

Maar voor mezelf waren het binnen een maand gouden schaatsen. Een maand na aankoop reed ik er al mee op natuurijs en op de verjaardag van mijn schoonvader reed ik voor het eerst een toertocht van 200 kilometer door 4 keer achter elkaar de Molen- en Merentocht vanuit Hoogmade te schaatsen.

Geen opmerkingen: