maandag 16 januari 2017

Dit is de nacht

Ik kreeg vorige week een mailtje van de redacteur van het radioprogramma "Dit is de Nacht" van de EO. Dit is iedere nacht van maandag op dinsdag van 02:00 tot 06:00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Tijdens onze komende uitzending van dinsdag 17 januari wilden zij aandacht besteden aan de schaatskoorts, die ieder jaar in Nederland heerst.

Het leek hen leuk om in de uitzending een verklaring te zoeken voor die steeds terugkerende schaatskoorts in Nederland. Tevens wilden zij een blik werpen op de schoonheid van het schaatsen.

Men vroeg mij om hierover één en ander te komen vertellen in de uitzending van de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari van 02:00 tot 04:00 uur in het NOS-gebouw in Hilversum. Een gek tijdstip, maar er zou uitgebreid de tijd genomen worden om over dit interessante onderwerp te praten.

Als schrijver van "Molen- en Merentocht", met daarin veel Toertochttips, weet ik inderdaad voldoende van dit onderwerp af. Uiteraard was ik erdoor gevleid, maar doordat mijn zoon afgelopen nacht uit Spanje aan zou komen en ik donderdag weer paraat moest zijn bij de commissievergadering over IJshal "De Vliet", leek me een tweede gebroken nacht achter elkaar niet zo'n geslaagd idee.

In mijn jeugdjaren draaide ik mijn hand daar niet voor om, maar als 61-jarige trek ik dat niet meer. Met pijn in het hart moest ik afzeggen. Hopelijk krijg ik op een later tijdstip een herkansing van "Dit is de nacht".

Geen opmerkingen: