zondag 8 januari 2017

G-SIC

In het nevelige waterkoude weer fietste ik naar de Leidse IJshal toe. Het was wat drukker op het gladde ijs aan de Vondellaan, want naast de G-schaatsers van Katwijk en de IJVL waren ook de deelnemers aan de SIC-cursus aanwezig voor de tweede en afsluitende avond van deze Schaats Instructie Cursus.
Bij deze cursus ging het om de foutenanalyse. Iemand moest voor je gaan schaatsen en dan moest je de fout eruit halen, die de schaatser het meest belemmerde en dan oefeningen aandragen, waardoor iemand beter zou gaan schaatsen. Zelf gaf ik training aan de G-schaatsers.

Door de Kerstvakantie waren 2 zaterdagavonden uitgevallen, waardoor het 3 weken geleden was, dat zij voor het laatst geschaatst hadden. Dat kon ik merken, want bij sommige G-schaatsers was de techniek beduidend minder dan eind vorig jaar.
Ik ging dus weer terug naar de basistechniek met oefeningen voor achterop zitten, zijwaarts afzetten en rust in de slag krijgen in plaats van wild bewegen. Af en toe lukte het, maar soms ook niet, getuige een val van een G-schaatser in de laatste ronde.
Wel had ik vlak ervoor een leuke oefening bedacht: één schaatser moest de andere optrekken tot de startstreep, daar liet de achterste de trekker los en deze voorste schaatser maakte een glijstart.
Na afloop voegde ik me bij het achttal deelnemers aan de SIC-cursus, waar we deze cursus gezellig afsloten met een drankje in de kantine van de IJshal.

Geen opmerkingen: