donderdag 19 januari 2017

Uitstel

Vergeleken met 15 december was het erg rustig in het stadhuis van Leiden, terwijl er toch hetzelfde agendapunt behandeld werd: het behoud van kunstijs in Leiden.
Ik fietste vanuit huis naar de Leidse binnenstad, waar naast de leden van de Commissie voor Onderwijs en Samenleving, waar Sport onder valt, een aantal aanvullende vragen stelde aan wethouder Paul Dirkse. Dit waren vragen bovenop de door de wethouder beantwoorde vragen.

Daarbij zaten een paar uiterst belangrijke van Aad van der Luit (D66) en Yvonne van Delft (GroenLinks) over de geoormerkte 4 miljoen uit 2012 en over het maken van een second opinion.
Paul Dirkse antwoordde, dat hij altijd met solide gegevens komt, maar daar denken de schaatsers na zijn draai in december een tikkeltje anders over.
Toch deed de wethouder een terloopse concessie: de mogelijkheid om én het zwembad én de ijsbaan én een soberder topsporthal worden onderzocht, want door een vraag van de SP kwam ook de optie van een sporthal met 500 stoeltjes eindelijk op tafel, terwijl ZZ Leiden binnen een maand aan moet geven, wat hun bijdrage zal zijn aan de topsporthal.


Om kwart voor 9 was dit punt afgesloten. Voorlopig. In april of mei komt het weer op de agenda van de Gemeenteraad. Dan zullen we er weer met veel schaatsers aanwezig zijn. Zonder een grote zaal kun je wel basketballen, maar zonder ijs kun je niet schaatsen!

Geen opmerkingen: