dinsdag 31 januari 2017

K3-helm

Het dooit al sinds vrijdag, maar er ligt in diverse sloten, waar ik langs fietste op weg naar de Leidse IJshal, nog steeds een laagje ijs. Daar lag een laag van keihard spiegelglad ijs.
Vanmorgen reden we weer met een peloton van 18 "Krasse knarren" de gebruikelijke piramide van 25 kilometer. Een redelijk aantal, daar een paar vaste gasten momenteel op de Weissensee aan het schaatsen waren.
De ochtend begon al wat anders dan gebruikelijk. Er kwam een schaatser, die nog een knipkaart had uit 1998/1999, toen zo'n kaart nog 50 gulden kostte. Het is onderhand een museumstuk. Al die jaren had deze oudgediende niet geschaatst aan de Vondellaan.

Intussen had Evert Boekhout had schaatsen al aan en wilde zijn helm opzetten, maar hij kwam er achter, dat hij deze niet bij zich had, net zo min als zijn handschoenen. Een paar handschoenen kon hij van mij lenen, daar ik een tweede paar bij me had waar de rondeteller aan vast zat. Kon ik eindelijk eens wat terugdoen voor het lenen van de skibril bij het schaatsen van de Elfstedentocht.
Ik wees verder, waar Evert een helm kon pakken uit een bak achter de gevonden voorwerpen. Hij kwam even later het ijs op met een roze K3-helm.

Denk nu maar niet, dat Evert met deze helm op in een kleutertempo rondreed. Dat was geenszins het geval. Hij reed zoals vanouds in een stevig tempo door.

Dat was ook het plan van de nieuwkomer, die bij de 20 rondjes aanzette om met ons mee te rijden. Je kunt niet straffeloos 18 jaar niet trainen en dan denken, dat je dezelfde beheersing van de schaatsen hebt als voorheen. Hij belandde dan ook tegen de boarding. Gelukkig zonder schade.

Ook was er een mislukte ontsnappingspoging van de "Twee van Breda".

Na het glanzende ministerschap van Ard van der Steur zagen zij hun kans schoon om te laten zien, hoe het ook kan. En zoals in dit soort situaties gebruikelijk is: hun naam wordt genoemd!

Daarnaast kon ik met Jan Versteegen praten over zijn nieuwe muziekinstrument. Hij was ineens drummer geworden van "The Shoes".

Maar dat is tot daar aan toe. Henk Angenent was in hetzelfde artikel van "Spruitjeskoning" veranderd in "Spuitjeskoning". In dit Trumptijdperk valt dit onder de noemer "alternatieve feiten"....

Na het uitrijden kwam, toen Evert zijn spullen had ingepakt, iemand aanzetten met een gevonden helm. Drie keer raden van wie?
Goed zo!
Jammer!
Jammer!
Vandaag doken op Weerwoord ineens de prachtigste weerkaarten op. Als deze kaarten uitkomen, dan krijgen we een heuse winterinval rond 10 februari.Statistisch gezien is de tweede decade van februari de koudste van het jaar. Dus wie weet?
Mocht u bij de Elfstedentocht van einde februari of begin maart iemand rond zien rijden met een K3-helm....

Geen opmerkingen: