maandag 2 januari 2017

Nieuwjaarsreceptie

Het was vanmorgen in de Leidse IJshal minder druk dan vorige week. Niet zo verwonderlijk, want na de viering van Oud en Nieuw hadden een aantal van de vaste gasten kennelijk behoefte aan uitslapen. Geen probleem: zo konden we de aanwezige kinderen wat meer aandacht geven.

De eerste schaatsles van 2017 ging erg lekker. Zoals altijd stond het schaatsplezier voorop. Wat dat aangaat houden we het motto van de oprichter van de Leidse IJshal, Ton Menken, nog immer in ere: schaatsplezier voor recreanten!
Voordat we aan de training begonnen, was het een Nieuwjaarsreceptie voor de aanwezige trainers en vrijwilligers van ONZE ijsbaan. Doordat iedereen zich vrijwillig inzet wordt de ijsbaan echt een gezamenlijk gedragen verantwoordelijkheid.
Op de binnenbaan gaf ik met Jacob les aan geen groep van 12 kinderen. We hadden meer ruimte, zodat we kleine rondjes konden schaatsen. Tot mijn stomme verbazing zag ik een jochie van een jaar of 8 pootje over doen met scherpe bochten.
"Zit jij op shorttrack?", vroeg ik aan hem, maar dat bleek niet het geval.
Hij is gewoon een natuurtalent. Hopelijk heeft hij wel wat opgestoken van de rest van mijn eerste schaatsles van dit nieuwe jaar.

Geen opmerkingen: