zondag 15 januari 2017

Va pensiero

Gisterenmiddag was de eerste repetitie van het nieuwe project van de Leidse Koorprojecten. Mijn vrouw en ik fietsten naar de Lokhorstkerk, waar we een deel van de partituren in ontvangst namen, voordat we onder de bezielende leiding van Wim de Ru begonnen met een zeer bekend koorwerk van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi.

Na het inzingen begonnen we aan "Va pensiero" uit "Nabucco".

Bij de meesten is dit bekend als "Het Slavenkoor".

Daar veel koorleden dit werk al eens gezongen hadden, ging het voor de allereerste keer niet slecht. Uiteraard moet er nog flink aan geschaafd worden, maar het fundament is gelegd.
Het tweede lied had eenzelfde thema: "Patria oppressa" uit Verdi's opera "MacBeth".

Hoewel wat moeizamer ging dit werk van Verdi ook beslist niet onaardig. Dat kon niet gezegd worden van het stuk, dat we na de pauze zongen: "Cum Sancto Spiritu" uit "Messa di Gloria" van de eveneens Italiaanse componist Gioacchino Rossini. Wie verzint er trouwens zo'n voornaam?

Na afloop begaf ik me naar de Nieuwjaarsreceptie van GroenLinks. Als winnaar van de fotowedstrijd met als thema "Mijn climatemoment" had ik met een groot spandoek meegelopen tijdens de Klimaatparade in Amsterdam.


Tijdens de receptie sprak ik GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft vrij uitgebreid. Zij zet zich enorm in voor het behoud van kunstijs in Leiden. Een aanwezige journalist tipte me, dat aanstaande donderdag in het Stadhuis van Leiden een commissievergadering is, waarin de wethouder alle vragen, die gesteld zijn over IJshal "De Vliet" moet beantwoorden. Het help natuurlijk, als er dan, ondanks dat er donderdagavond nog geen beslissing genomen wordt, er veel schaatsers aanwezig zijn. Het gaat immers over het behoud van kunstijs in de Leidse regio!

Geen opmerkingen: