donderdag 12 januari 2017

De vooravond

Als de voortekenen niet bedriegen, dan staan we aan de vooravond van een natuurijsperiode. Zoals de weerkaarten er nu uitzien, kunnen we een stabiele week met soms flinke vorst tegemoet zien. Dit kaartje van Weerplaza spreekt wat dat aangaat boekdelen.

De komende dagen hou ik Weerwoord goed in de gaten, want ik krijg steeds meer hoop, dat we volgend weekeinde wel eens op de Vogelplas zouden kunnen schaatsen.

Zo ver was het vandaag uiteraard nog niet. Zodoende fietste ik zoals gebruikelijk weer naar de Leidse IJshal, waar ik met een peloton van 20 "Krasse knarren" de gebruikelijke 25 kilometer in piramidevorm aflegde.
In het algemeen verliep het vrij geruisloos, maar dat ging niet op voor het tweede blok van 20 rondjes. Floor Maitimo nam de eerste 5 rondjes voor zijn rekening. René Strelzyn nam het stokje van hem over, precies op het moment, dat John Val er vandoor ging. René ging er achteraan om te voorkomen dat John een rondje zou pakken. Het resultaat was, dat het peloton binnen een paar rondjes in 3 blokken uiteengevallen was. René overkwam na zijn 5 rondjes op kop hetzelfde als Sverre Lunde Pedersen afgelopen zondag op de 10 kilometer: met zijn versnelling had hij niet alleen het peloton, maar ook zichzelf opgeblazen. Stayeren is en blijft toch de kunst van de regelmaat.

Toch een goede test aan de vooravond van een natuurijsperiode.

Geen opmerkingen: