vrijdag 11 mei 2018

Aviles

Bij het uit bed stappen om naar het toilet te gaan, hoorde ik een krak. Daarna had ik het idee, dat ik in een kuiltje lag. Dat bleek inderdaad te kloppen. Een tweetal planken was gebroken en door de vorige eigenaar provisorisch met tape gerepareerd. Verborgen gebreken.
Om half 9 deed ik de vaat, terwijl de planken werden opgemeten. Siebe haalde volkorenbrood. We ontbeten, terwijl de regen naar beneden kwam. Daarna utterden we wat.
Na de regenbui wandelden we langs een klein riviertje en de Rio Negra naar het centrum van Aviles toe. De term wisselvallig weer was op deze dag van toepassing. Buien en periodes met zon wisselden elkaar in hoog tempo af op deze frisse dag.
In het centrum van Aviles wandelden we naar de markt toe, waar we kiwi's en wat groenten kochten. Op een plein verderop in de stad zou een festival zijn met allerhande proeverijen. Dat leek ons wel wat. Alle kramen waren nog dicht. Het festival begon pas om half 6.
Daar we honger hadden, konden we daar niet op wachten. Bij een kleine bakkerij kochten we een empanada mat tonijn, die we in vieren deelde. In een muziektent in het park vonden we een droge zitplek. Alle banken waren nog nat van de regen.
Ik wandelde nog even naar de bibliotheek in het culturele centrum, waar ik doorheen wandelde en met handen en voeten met de Spaanse collega praatte.
Via het mooie park verlieten we het mooie centrum van Aviles en wandelden terug naar Las Vegas, waar we de wasmachine aanzetten en ieder onze gang gingen. Ik begon in "Reikhalzend verlangen" van Freek de Jonge.
Na de thee gingen we om 5 uur op zoek naar een doe-het-zelf-winkel voor latten. Siebe en ik vonden deze al snel. De latten werden op maat gezaagd, zodat we de lattenbodem konden repareren.
We aten aardappels met bonen en yoghurt toe. Na de vaat speelden we Carcasonne Plus, een voor ons nieuw spel, waarbij de geluksfactor een grote rol speelt.
Ada won de eerste pot, Siebe de tweede. Om 11 uur gingen we naar bed. Het lag een stuk lekkerder zonder kuil bij de heupen.

Geen opmerkingen: