zaterdag 26 mei 2018

Een lummeldag voor startnummer 470

De dag voor een zware inspanning is altijd een beetje een lummeldag. Je hebt er alles aan gedaan en zit dan in de absolute rustfase. Hetgeen niet inhoudt, dat je niets doet. Maar je houdt je wel rustig. Dat doe je uit jezelf toch wel op een dag met bijna tropische temperaturen.
Hetgeen ik dan ook deed. Vanmorgen ging ik eerst naar de Herenstraat, waar ik bij "De Helianth" de wekelijkse boodschappen deed waaronder de voorraad zoutarm brood.
Na de boodschappen thuis gebracht te hebben, haalde ik voor de IJVL bij Jaap de Gorter een zestal exemplaren op van "Het complete schaatsboek voor jong en oud" van Huub Snoep en Pieter Bult op.
Ik fietste door naar de Pieterskerk, waar ik mijn startnummer ophaalde. Met nummer 470 begin ik morgen aan de warme editie van de marathon van Leiden.
Thuis gekomen maakte ik brood klaar voor mijn vrouw en mezelf. Ik fietste naar de volkstuin, waar we in de schaduw het brood opaten. Met 30 kilometer op de teller zette ik mijn fiets in de schuur. Zoals u ziet was een echte lummeldag voor nummer 470.
Vanavond nog een stevige maaltijd en ik ben klaar voor de marathon.

Geen opmerkingen: