dinsdag 8 mei 2018

Bloeddrukmeterloop

Met het oog op de marathon van Leiden moest er weer eens getraind worden op duurvermogen. De afgelopen week had ik 3 keer ruim 4 kilometer getraind in de bergen van Asturias.
Dat is niet veel, maar wandelen en hardlopen gaan om een of andere reden niet lekker samen. Maar de slotklim maakte, dat het toch een redelijk pittige training werd.
Vandaag wilde ik 10 kilometer lopen. Om 5 voor 8 verliet ik het huis en liep de 4 kilometer naar de huisartsenpraktijk. Daar nam de doktersassistente na 10 minuten rust mijn bloeddruk op. Deze was 162 om 82.
De bovendruk was redelijk hoog, maar deze assistente had wel eens 220 bij me gemeten, dus als we het daarmee vergelijken, valt het reuze mee.
Daarnaast had ik sowieso een hogere bloeddruk verwacht. Tijdens de treinreis van en naar Asturias had ik op de reisdagen geen plaspillen genomen. En daar in Spanje het eten toch net iets zouter was, dan ik het afgelopen jaar gewend ben, was ik niet verbaasd, toen de weegschaal gisterenavond 69 kilo aangaf. Ik hield gewoon meer vocht vast.
Met een recept voor hydrochloorthiazide rende ik door de mooie binnenstad van Leiden. Eerst liep ik door de Bakkersteeg, waar ik bij de schoenmaker meldde, dat mijn Salomons, waarin weer scheurtjes zaten, niet opgelapt hoefden te worden, daar Lenny Keur van Ooms Sport had weten te regelen, dat ik in september nieuwe schoenen krijg. Wederom.
Ik liep door naar de Vliet, waar ik Bert Frederiks tegenkwam. Hij vroeg me: "Zag ik jou een paar weken geleden in Voorschoten lopen met een BouAd-shirt aan?"
"Dat klopt", antwoordde ik: "Dat shirt heb ik gekregen van Dick van Beelen."
Bij de Centraal Apotheek haalde ik mijn hydrochloorthiazide op, waarna ik doorliep naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal aan ijsmeester Jan van Rijn vroeg of mijn witte 333m.nl-pet al klaar was. Deze wil ik opzetten bij de marathon wan Leiden.
Jan zou het navragen bij voorzitter Jos Arts.
Ik liep door naar huis, waar de 10 kilometer in een hoge temperatuur er op zat. Het resultaat mocht er zijn. Op de weegschaal gaf de wijzer 67 kilo aan. De zweetklieren werken prima!

Geen opmerkingen: