dinsdag 15 mei 2018

Tuinaardetocht

Vanmorgen had ik de tijd om een aantal klusjes te doen. Gisterenavond had ik al gelopen, dus dat hoefde vandaag niet. Die zou ik per fiets doen.
Allereerst fietste ik naar de Leidse IJshal, in het winterseizoen een vaste rit, maar in de zomermaanden niet voor de hand liggend.
Ik heb al een zwarte 333m.nl-pet, maar dat is bij de marathon van Leiden niet zo handig. Bij warm weer wil je je warmte kwijt kunnen en zwart absorbeert juist warmte. Derhalve had ik een witte 333m.nl-pet besteld, die ik bij ijsmeester Jan van Rijn ophaalde.
Ik fietste met de witte pet op naar de Breestraat, waar ik bij de Treinreiswinkel onze ervaringen vertelde met de reis naar en van Asturias. Vooral de krappe 5 minuten overstaptijd in Palencia bracht ik onder de aandacht.
Tevens vroeg ik naar de mogelijkheden van bepaalde treinen in Duitsland met het oog op de fietsvakantie deze zomer bij onze Oosterburen.
De volgende halte was de Bakkersteeg, waar ik bij de schoenmaker, daar van een van de schoenen van mijn vrouw een halve zool los zat. Ik vermoed, dat sommigen van jullie al denken: "Maar zij houdt toch van een halve zool...."
Bij "De Helianth" haalde ik wat fruit en een grote zak tuinaarde. Deze bracht ik naar de volkstuin op deze warme dag in mei. Daar legde ik deze zak tuinaarde neer en fietste ik naar huis. Deze ritjes bij elkaar zorgden ervoor, dat ik 21 kilometer gefietst had. En dan moet de fietsrit naar mijn werk nog komen.

Geen opmerkingen: