maandag 14 mei 2018

Droogtraining

Nederland eindigde afgelopen zaterdag op de 18e plek bij het Eurovisiesongfestival. Her en der wordt geringschattend gedaan over de prestatie van Waylon, maar dat is ten onrechte. Waylon stond wel in de finale. En dat kunnen we van het Nederlands elftal al een jaar of 8 niet meer zeggen.....
Gisteren was het Moederdag. Samen met Ada fietste ik 's middags eerst naar de volkstuin, waar we een druif plantten en daarna reden we door naar mijn schoonouders. Met nog wat andere korte ritjes kwam ik toch nog aan 29 kilometer. Vandaag ging ik daar overheen. Met de fietstochtjes van en naar mijn werk en de droogtraining, kwam ik uit op 32 kilometer. Dat bracht het weektotaal op 232 kilometer.
Met Jos Drabbels en trainer Elwin den Dulk fietste ik om 7 uur naar "De Bult". Bij het clubgebouw van "Swift" kleedden we ons om, waarna we met de groep IJVL-ers naar "Cronesteyn" liepen voor een heuse looptraining.
We zouden in dit park een kilometertijd klokken. Zelf kwam ik uit op 4.15, waarmee ik 7e van de 14 lopers werd. Vorig jaar september klokte ik 4.03. Maar nu zit ik volop in de marathontraining, dus ik heb dit jaar nog geen enkele snelheidstraining gedaan!
Elwin had een gevarieerde looptraining in elkaar gezet. Een aantal Steigerungen, een duurloop van 8 minuten met op onregelmatige tijden 10 of 15 seconden versnellen, een rondje van 600 meter op 70% van je topsnelheid en daarnaast het inlopen en uitlopen maakte het tot een prima training in aanloop naar de marathon van Leiden.
Donderdagochtend staat de laatste 10 kilometer voor de marathon op het programma. Ik lig op schema!

Geen opmerkingen: