dinsdag 22 mei 2018

Dagje Delft

Het was een vreemde gewaarwording, toen ik om half 4 wakker werd. Het was al klaarlichte dag. Ik ging naar het toiletgebouw. De slaap kwam echter niet meer. Daarna deed zich het raadselachtige verschijnsel voor, dat Tim de Beer om 4 uur zijn bed al verliet.
Er bleek echter een logische verklaring hiervoor. Mijn horloge liep, maar had ruim 3 uur stil gestaan. Ik had toch langer geslapen dan gedacht. Om half 9 ontbeten we uitgebreid in de voortent.
Met Tim, Sheila en Ada ging ik boodschappen doen in Schipluiden. Met 3 tassen vol reden we terug met de auto, waarna ik met Bas en Tim bij "'t Middelpunt" ging reserveren voor 's avonds.
"We gaan op avontuur", zeiden we.
Via het jaagpad en de oude spoorbrug kwamen we bij het pontje, waarmee we onszelf met een kabel over de vaart moesten trekken.
Na een korte tijd op "Het Zonneveld" vertrokken we met zijn achten naar Delft. Bij Hodenpijl zagen we een groot spandoek met DIOS-lenteloop. Een kilometer verderop kwamen we langs de velden van handbalvereniging DIOS. De naam is hetzelfde als de voetbalclub, waar ik 11 jaar gespeeld heb: DIOS uit Nieuw-Vennep.
 In Delft keken we even rond in het station, maar het Delfts blauw, waarover de loftrompet werd gestoken, viel toch wel tegen.

 We stalden de fietsen in een onbewaakte stalling om aansluitend te gaan wandelen in het mooie centrum van Delft.
Tegenover het voormalige Legermuseum was een smal steegje met een tweedehandswinkel, waar ik de cd "The Greatest Irish Pub Music" kocht, terwijl Tim er met Doris Day vandoor ging.
Verderop aan de gracht was kralenwinkel "Lazuli", waar Ada een armband kocht en Sheila een armband.
We kwamen op een antiekmarkt terecht met tal van kraampjes met tweedehandsspullen, die tegenwoordig als vintage door het leven gaan.
We wandelden langs "De Waag", waar we menig folkfestival hebben bezocht en er de driestemmige versie van "Thijske" leerden van "Crackerhash".
Ook was er een souvenirwinkel, waar buiten rekken vol houten Noren en Friese doorlopers hingen voor de verkoop aan met name buitenlandse toeristen.


Van het bezoek aan de Grote Kerk zagen we vanwege de toegangsprijs van € 5,- af. We liepen door naar "Willem van Oranje", waar we koffie en warme chocolademelk namen met diverse soorten taart erbij. Hier schreven we een Delftsblauwe ansichtkaart naar Joep.
We wandelden langs de grachten en marktkraampjes om na een uur slenteren naar "'t Postkantoor" te gaan, een leuk Grand café in het voormalige postkantoor. Hier dronken we een biertje of een wijntje.


Terug bij het station pakten we de fietsen en reden via recreatiegebied Midden Delfland naar "Het Zonneveld", waar we via het kabelpontje veilig de overkant bereikten.
Na wat spullen gepakt te hebben, fietsten we naar Schipluiden om bij "'t Middelpunt" te gaan eten. Voor € 27,50 namen we een 5-gangenmenu met carpaccio, groene paprikasoep, kabeljauw, rundvlees met asperges en patat en tot slot een schotel met diverse soorten dessert.
Toen het begon te schemeren fietsten we terug naar de camping met 21 kilometer op de teller.
 
In de safaritent werd onder het zwoele stemgeluid van Doris Day nog wat gelezen en geschreven, maar vooral veel gelachen, net als tijdens de maaltijd in "'t Middelpunt" en op de terugweg naar huis, toen we ons verkneukelden om de springende lammetjes in de wei.
Dat deed ons denken aan Good old Sammie.

Geen opmerkingen: