woensdag 30 mei 2018

Tussen de buien door

Het weer van de afgelopen paar dagen kenmerkte zich door hoge temperaturen en de daarmee gepaard gaande onweersbuien. Vandaag viel dat in vergelijking met gisteren nog mee, maar ik moest vanmiddag toch nog aardig doortrappen om droog over te komen, toen ik om kwart over 5 bij de Hoofdbibliotheek in Katwijk vertrok.
In de buurt van mijn huis aangekomen vielen de eerste spetters en hoorde ik de eerste paar donderslagen. De bui trok gelukkig vrij snel over. Ik was wel iets anders gefietst. Normaal gesproken pak ik de Kooltuinweg langs het voormalige vliegveld Valkenburg. Nu was ik door de Molenwijk in Katwijk aan den Rijn en het centrum van Valkenburg gefietst. Als de aangekondigde bui los zou barsten, dan waren er schuilmogelijkheden.
Gisteren was het nog warmer dan vandaag. Bij deze temperaturen was de marathon van Leiden zeker afgelast. We hebben dus gewoon geboft.
Aan het eind van de middag en in de avond resulteerde de tropische hitte in een soms tropisch onweer. Om half 6 begon het in Katwijk te regenen en onweren. Toen mijn dienst er om 6 uur op zat, wachtte ik, tot de bui weggetrokken was. Daarna vertrok ik van de Hoofdbieb naar huis.
Je kon goed zien, dat het flink geregend had. Tot halverwege de Kooltuinweg dan. Daar was het asfalt kurkdroog en dat was in de Stevenshof ook het geval. 
's Avonds kregen we alsnog onze portie regen- en onweersbuien. Ik besefte, dat ik aardig door de buien was doorgereden!

Geen opmerkingen: