maandag 10 september 2018

Hersteldroogtraining

Daar de R nog steeds in de maand zit, kreeg ik van enkele rasechte Leidenaren het verzoek om in de titel de R wat vaker terug te laten komen, zodat zij daar hun Leidse R op bot konden vieren. Welnu, met Hersteldroogtraining voldeed ik graag aan dit verzoek.
Want een hersteltraining was het vanavond. Na de 176 kilometer van gisteren bij "Ride for the roses" was het niet mogelijk om voluit te trainen.
Dat deed ik dan ook niet. Het werd trainen met de handrem erop. Met het inlopen ging het nog. Dat werd al een ander verhaal toen de touwladder werd uitgerold werd. Door te temporiseren kon je er voor zorgen, dat de benen niet al te veel pijn zouden gaan bezorgen.
Deze mogelijkheid bestond niet bij de trappen op "De Bult". De serie sprongoefeningen, die de andere IJVL-ers uit moesten voeren van Elvin den Dulk, waren vandaag te zwaar voor me.
Als alternatief deed ik schaatsstappen en statisch zitten met aan het slot schaatsstappen de trap op. De training werd afgesloten met schaatsplanken voor de ene helft en the suicide run voor de andere helft.
Daar er 1 plank meer was meegenomen, kon ik de slopende sprintjes achterwege laten. Ik bleef de series van 5 x 30 seconden glijden op de schaatsplank. Toch was er een groot verschil. Normaal gesproken doe ik niet mee aan de rustpauzes van de series op de planken.
Vandaag pakte ik die wel. Het was immers een hersteldroogtraining!

Geen opmerkingen: