dinsdag 25 september 2018

IJsbaanloop

Voor het eerst deze herfst kwam het in vrij grote delen van Nederland tot vorst aan de grond. Zo ver kwam het in Leiden nog niet, maar later in de week zal het zo ver komen, als ijsmeester Jan van Rijn de koelmachines  in de Leidse IJshal aanzet om een ijsvloer te leggen voor het komende schaatsseizoen.
Om een uur of 10 ging ik hardlopen. Het was heerlijk weer. Het najaarszonnetje warmde de lucht behoorlijk op.
Ik liep naar de Vondellaan, waar ik met Pieter van Ooms Sport praatte, onder andere over het afhaken van Alphen aan den Rijn, waarvoor we nu in actie komen.
Daarna liep ik via de Morskade terug naar de Stevenshof, waar ik over de straat met de mooiste naam doorliep: IJsbaan.
Voordat de Stevenshof bebouwd werd, lag hier de landijsbaan, die een stuk groter was dan de vervanger aan langs de spoorbaan.
In de Stevensbloem kocht ik nog 2 pakken biologische melk, waarmee ik naar huis liep. Een goede mentale training trouwens. Je voelt dan goed, wat 2 kilo extra aan gewicht doet. Een prima aansporing om op een wat lager gewicht te blijven!
Na 8 kilometer was ik weer thuis. Het was de laatste looptraining voor de halve marathon van Katwijk aanstaande zaterdag. Dat houdt wel in, dat ik zondag niet mee kan doen aan "Lopen voor ijs!"
Ik niet, maar u natuurlijk wel!

Geen opmerkingen: