zondag 16 september 2018

Leidse Sportmarkt

Vanmiddag was op de voetbalvelden aan de Boshuizerkade in in het 5 Meibad en de 5 Meihal de Leidse Sportmarkt, waar alle Leidse sportverenigingen zich konden presenteren. De IJVL deed ook mee.
Hoewel het prachtig najaarsweer was, hadden wij een plek in de 5 Meihal. Dat kwam door de keuze voor schaatsplanken. Zelfs met een licht miezerbuitje zijn deze planken onbruikbaar, doordat ze stroef worden.
Nu is de schaatsplank mijn favoriete oefening bij de droogtraining. Het kostte derhalve weinig moeite om mij over te halen om mee te doen op de Leidse Sportmarkt.
Mede door het mooie weer was het niet echt druk, maar je had zodoende voldoende tijd om kinderen de beginselen van de schaatsbeweging uit te leggen.
Op de Brede school had ik dit al eerder gedaan. Je staat er soms verbaasd van, hoe snel kinderen deze oefening oppikken.
Naast reclame maken voor de edele schaatssport, werd deze gelegenheid aangegrepen om reclame te maken voor de loterij van 333m.nl ten behoeve van de nieuw te bouwen IJshal "De Vliet".
Wat dat aangaat kwam het mooi uit, dat er 3 wethouders van de gemeente Leiden belangstelling toonden voor de sportmarkt: Paul Dirkse, Yvonne van Delft en Marleen Damen. Laatstgenoemde kreeg van mij een training op de schaatsplank.
Maar ja, ik ben dan ook goed op de hoogte van alles wat speelt rondom de Leidse IJshal en de mogelijkheden van natuurijs in de omgeving van Leiden. Ik ben goed ingevoerd in dit dossier.
Om 4 uur hielp ik Ingrid Heijnsbroek en Gon Schiereck met het wegsjouwen van de 4 schaatsplanken, die weer naar de container bij "Swift" moesten worden opgeborgen.
Ik fietste naar "De Bult", waar ik de sleutelbos in ontvangst nam, die ik morgen aan trainer Elwin den Dulk zal geven. Daar ik een klein uur op de schaatsplank gestaan had, hetgeen best zwaar is, fietste ik met een omweg langs de Vliet en de Korte Vliet naar huis. Zo kon ik de beenspieren weer losrijden.

Geen opmerkingen: