zaterdag 1 september 2018

Rommeldag in Rommeldam

Een van de eerste dingen die ik deed  na het ontbijt, was de kilometerteller weer op nul zetten. Ik had na de fietsvakantie in Duitsland in de rest van augustus 790 kilometer gefietst, waarmee de tussenstand van 2018 op 7550 kilometer uitkwam. Ik lig dus op schema om ook dit jaar de 10.000 kilometer te halen.
Het was het begin van een rommeldag. Allereerst fietste ik met mijn vrouw naar "De Helianth" voor de wekelijkse boodschappen, waarna we bij boekhandel "Sylvester" nog wat jeugdboeken ophaalde voor op school.
Thuisgekomen maakte ik mijn racefiets klaar voor "Ride for the Roses" voor volgende week zondag. U kunt zich daar nog voor inschrijven!
Na op de zoveelste mooie dag van dit jaar in de tuin geluncht te hebben, ging mijn vrouw naar de volkstuin toe. We krijgen morgen vrienden op bezoek, die een vorkje komen meeprikken.
Ik deed intussen wat huishoudelijke klussen zoals het bed opmaken en de w.c.'s schoonmaken, terwijl ik me scheerde, douchte en mijn nagels knipte. Morgen staat de Vlietloop op het programma, dus dat wordt een drukke dag, waarop ik weinig tijd heb voor deze zaken.
Om 4 uur fietste ik naar de volkstuin, waar ik de planten in de kas en de boerenkool op de tuin water gaf om aansluitend bramen en frambozen te plukken. Met wat bonen en een courgette erbij fietste ik door naar mijn schoonouders.
Bij thuiskomst keek in naar de finish van de achtste etappe van de Vuelta a España. Met Alejandro Valverde en Peter Sagan als nummer 1 en 2 scoorde ik aardig wat punten. Met 518 punten staat 333m.nl op de 112 plaats in het tussenklassement. Zo hoog heb ik nog nooit gestaan!
Als slot van deze Rommeldag verwerkte ik het utteren van vandaag netjes netjes in mijn weblog.

Geen opmerkingen: