donderdag 27 september 2018

Droogtraining in Alphen

Het was een heerlijke nazomerdag vandaag. In dubbel opzicht, want het gebit was bij de controle door de tandarts in orde bevonden. Ik mag het nog een half jaar inhouden.
 In de wachtkamer las ik in het sportblad "Helden". Ik kende het niet, maar het is een erg leuk tijdschrift, dat ik van harte kan aanbevelen.
Na 's middags in Valkenburg gewerkt te hebben, fietste ik vanavond naar Alphen aan den Rijn, waar vanavond een droogtraining was georganiseerd door de ijsclubs uit die gemeente . Deze training vond plaats bij het stadhuis als protest tegen het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders om geen 7 ton te betalen voor de aanleg van een 333-meterbaan.

Nu klinkt 7 ton al een groot bedrag, maar het is maar € 7,- per inwoner. Bij een ijsbaan is het iets anders dan bij een huis, waar je later nog een uitbouw aan kan maken. Dat is bij een kunstijsbaan onmogelijk. Er is slechts een moment, dat je voor een langere baan kunt kiezen en dat is bij de aanleg. De volgende kans komt pas over 40 jaar langs!
Het was een prachtig gezicht om ruim 100 kinderen en jongeren een droogtraining af te zien werken onder het toeziend oog van ruim 100 volwassenen. Het is alleen triest, dat dit nodig is om politici op andere gedachten te brengen.
In ieder geval trainde de jeugd van Alphen aan den Rijn, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude, Boskoop en Zwammerdam vol overgave op deze nazomeravond.
Ook de selectie van het district Sassenheim van de KNSB ging er vol gas tegenaan.
Zelf deed ik met statische oefeningen als de schaatsstappen en statisch zitten mee. Zaterdag staat immers de halve marathon van Katwijk op het programma.
In ieder geval mogen we hopen, dat net als destijds de Leidse politici, nu ook de Alphense politici zijn wakker geschud.Hoe dan ook gaan we volgende week op herhaling, want de 7 ton van Alphen is cruciaal. Het is nu erop of eronder.
Kom ook. Hoe meer schaatsers, hoe meer kans, dat het gaat lukken!

Geen opmerkingen: