dinsdag 18 september 2018

Laatste zomeravondtraining

Gisterenavond was alweer de laatste droogtraining van de IJVL van het seizoen. En zoals  bijna de hele zomer was het wederom een mooie zomeravond als afsluiting van de droogtrainingen.
Met trainer Elwin den Dulk en Jos Drabbels fietste ik naar "De Bult", waar we met 7 IJVL-ers een gevarieerde maar redelijk pittige training afwerkten. Na 2 rondjes inlopen hadden we eerst 2 Steigerungen over 100 meter. Jaap de Gorter merkte terecht op: "Het tempo, dat we de laatste 10 meter hadden, was het tempo, dat was het tempo, waarmee Eliud Kipchoge de hele marathon van Berlijn liep!"
Maar goed, laat ons er nog maar even van uitgaan, dat wij beter kunnen schaatsen dan de kersverse wereldrecordhouder op de marathon.
Dat gold niet voor de touwladder, waar het hele repertoire van het Ministry of Silly Walks door 7 IJVL-ers werd uitgevoerd.
Wie durft er nog te beweren, dat droogtraining geen topsport is?
Dat had Elwin ook bedacht met het opstellen van het trainingsschema. Er volgde een blokje beenspieroefeningen met daarbij de lunges, waarbij je je bovenbenen gegarandeerd gaat voelen.
Een lunge is beslist iets anders dan een lunch.
Het volgende gerecht op de menukaart was schaatsstappen in de elastieken. Deze moesten in tweetallen worden uitgevoerd met iemand van ongeveer hetzelfde postuur. Ik was gekoppeld aan Wim Slootweg. Hij is maar een kop groter dan mij....
We moesten 25 schaatsstappen naar links, 25 naar rechts en 25 bochtstappen naar links en naar rechts redelijk explosief uitvoeren. Het hield een beetje het midden tussen schaatsstappen en schaatssprongen. Elwin gaf daarbij wat technische aanwijzingen.
Met de prachtig ondergaande zon sloten we de zomertrainingen af met een kort blokje schaatsplanken en een rondje uitlopen. Voor ons schaatsers zat de laatste zomeravondtraining er op.

Geen opmerkingen: