donderdag 20 september 2018

Hardloopblok

Het schaatsseizoen staat weer voor de deur en er zijn veel manieren om te zorgen, dat je met een goede conditie op het supergladde ijs in de Leidse IJshal verschijnt.
Na in de zomermaanden gepiekt te hebben bij de marathon van Leiden, de fietsvakantie in Duitsland en bij  "Ride for the Roses" is deze behoorlijk goed te noemen.
De puntjes worden op de i gezet met een hardloopblok. Zondagmiddag die ik in Stevenshof mee met de Polderloop. Dan ga ik de 10 kilometer lopen.
De zaterdag erop staat de zwaarste halve marathon van Nederland op het programma. De Halve marathon van Katwijk is al heel wat jaren de afsluiting van het droogtrainingsseizoen.
Tot slot loop ik op zondag 7 oktober de 10 kilometer in en om Warmond met "Lopen tegen kanker". Met het overlijden afgelopen week van mijn vriend Tim de Beer en het vrij recente heengaan van mijn oudste broer Kees en van Dick van Beelen heb ik geen enkele andere motivatie meer nodig.
Als onderdeel van dit hardloopblok trok ik vanmorgen om 7 uur de deur achter me dicht om op een nuchtere maag een rondje van 8 kilometer te gaan lopen.
Via het nieuw aangelegde fietspad door de weilanden bij de Stevenshof liep ik naar de oude loopbrug over de A44 om via de Ammonslaan langs het Valkenburgse meer weer naar huis te rennen. Met de loopconditie zit het wel goed.

Geen opmerkingen: