zondag 16 september 2018

Vuelta a España

De Vuelta a España is met de traditionele eindsprint in Madrid afgesloten. De winnaar was de jonge Simon Yates, die de bittere nasmaak van de forse terugval in de laatste dagen van de Giro d'Italia eindelijk weg kon spoelen.
Na de behoorlijk succesvolle Tour de France deed ik voor de Vuelta a España wederom meer met Ploegleider van het jaar met 333m.nl.
Waar ik in het Tourspel als 244e eindigde met 1728 punten, daar scoorde ik nu 1261 punten. Daarmee werd ik 1307e van de 3127 deelnemers. Een flinke terugval in de tweede helft van de Ronde van Spanje. Halverwege stond ik zelfs nog een keer 120e.
De oorzaak van het zakken in het klassement lag met name aan de door mij aangetrokken renners, die de Tour de France hadden gereden. Van hen scoorde alleen Alejandro Valverde naar behoren. Sterker nog: deze veteraan stond qua gescoorde punten helemaal bovenaan.
Zelfs de anders altijd goed rijdende Peter Sagan viel tegen. In deze lijst eindigde hij als 20e.
De wijze les hieruit: na een grote wielerronde vallen de meeste coureurs de eerstvolgende grote ronde tegen. Degenen, die in de Giro goed reden, deden dat in de Vuelta meestal ook. Iets om te onthouden voor volgend jaar.

Geen opmerkingen: