maandag 3 september 2018

Stranddroogtraining

De R zit weer in de maand. Dat kwam mooi uit, want vanavond hadden we de laatste strandtraining van de IJVL voor dit seizoen. Daarin zitten 2 R-en. Een nog mooier woord is stranddroogtraining met maar liefst 3 keer een R.
En als je stranddroogtraining dan op zijn Leids uitspreekt.....
Nu was de opkomst door vakanties en andere bezigheden wat lager dan anders, maar met 9 IJVL-ers begonnen we aan de training. Inderdaad, 3 keer 3. De overtreffende trap is 333. Nu heeft u nog de kans om mee te doen met de loterij van 333m.nl.
Wij hadden dit jaar gunstig geloot met het weer. Ook deze stranddroogtraining hadden we prima weer. Het was bewolkt, maar de temperatuur was prima. We liepen vanaf de ijsbaan van Katwijk naar  het strand ten noorden van de Rijnmond. Na ingelopen te hebben namen we de eerste strandopgang, die we op volle snelheid moesten nemen. Je voelt je benen vol lopen!
Terug bij de vloedlijn hadden we een serie statische oefeningen: een minuut statisch zitten, 10 keer met afwisselend links en rechts het been een seconde of 5 laten hangen.
Na 2 minuten schaatsstappen deden we een gewone Steigerung en een wandelsteigerung. Deze deden we in het mulle zand langs 5 vuilnisbakken. Bij iedere blauwe bak moest je de snelheid verhogen.
De benen kregen even rust bij de buikspieroefeningen: 30 keer de rechte buikspieren gevolgd door 10 keer links en 10 keer rechts. Na een halve minuut luchtfietsen sloten we dit blok af met 10 keer opdrukken.
Daarna volgde het hoogtepunt van deze training: de strandstoelslalom. Helaas kwam deze een maand geleden te vervallen. Gelukkig was er nu een extra lange rij. Zo konden we de schade inhalen.
Met 2 Steigerungen omhoog sloten we deze stranddroogtraining af.
Allemaal? Nee, een drietal durfals dook in het nog warme zilte nat. Je moest er wel even voor door.
Een minuut of 10 zwemmen was een waardige afsluiting van de strandtraining van Gera van Duijvenvoorde, Hans Boers en ondergetekende. In "Het Wantveld" warmden we bij een drankje weer op.

Geen opmerkingen: