dinsdag 25 augustus 2020

De naderende storm

 Voor vannacht en morgenochtend is een heuse zomerstorm aangekondigd. Op de windkaart is dat inmiddels al goed merkbaar.

Het weer van vandaag had meer weg van een vroege herfst. Daar ik vandaag langs de filialen zou rijden en behalve de kratten met boeken wisselen ook het oud papier af zou voeren en de afgeschreven boeken van Rijnsburg naar de Hoofdbibliotheek zou brengen, voelde ik de wind langzaamaan opzwellen. Dit ging gepaard met de nodige kleine regenbuien.

Door het vele sjouwen met kratten vol boeken en dozen vol oud papier gingen er heel wat kilo's door mijn handen vandaag. Na de sprongoefeningen van gisterenavond werden zodoende andere spiergroepen belast bij deze betaalde krachttraining.

Na voor de laatste keer de leestips geschreven te hebben voor de "Katwijksche Post" fietste ik om kwart voor 4 met een flinke wind tegen naar de volkstuin.

Ik had aan Ada beloofd om bramen en frambozen te gaan plukken. Daarnaast deed ik de ramen in de kas dicht. Toen ik nagenoeg klaar was, kwam mijn vrouw om 5 uur ook naar de tuin. Ze had nog wat klusjes te doen. Ik besloot haar daarbij te gaan helpen.
Een van die klussen was het opbinden van de zonnebloemen middels bamboestokken, zodat deze bloemen niet zouden knakken. Daarnaast plukte ik Nieuw-Zeelandse spinazie, waarvan ik de helft naar mijn schoonouders bracht. Daarna fietste ik in een herfstwind naar huis. Het contrast met de hittegolf van vorige week kon nauwelijks groter zijn.De hittegolf was accuraat voorspeld, de naderende storm ook.


Geen opmerkingen: