dinsdag 11 augustus 2020

Ouderikken

Gisterenmiddag fietste ik naar het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Leiden om mijn rijbewijs te verlengen. 

Daarvoor moest ik naar LEVEL, voor mij een pand met emoties omhangen. In dit gebouw is mijn oudste broer Kees overleden.

In de heetste uren van de dag reed ik heen en weer naar de Bargelaan. Op de terugweg haalde ik nog wat boodschappen bij "De Brandnetel" in de Vrouwensteeg.
Na het avondeten in de tuin fietste ik om kwart over 7 naar Jos Drabbels. Met hem reed ik naar het parkeerterrein bij de Kwantum Hallen, in een grijs verleden sponsor van de wielerploeg van Joop Zoetemelk.

Daar verzamelden de IJVL-ers zich voor de wekelijkse droogtraining onder leiding van Jaap de Gorter. Bij het inlopen voelde je de warmte als een deken op je vallen, vooral bij de 3 Steigerungen, die naar je gevoel de temperatuur nog verder deden stijgen.

Het grootste deel van de training speelde zich gelukkig af in de schaduw. Op een licht oplopend grasveld ter grootte van een voetbalveld deden we behoorlijk wat korte, maar wel intensieve oefeningen. Dat werd nog versterkt door een zestal Marokkaanse meisjes van 3 tot 8 jaar, die met hun moeders aan het picknicken waren en die met ons mee deden. Van hen kregen we de Geuzennaam "Ouderikken".
De meisjes deden met de meeste oefeningen volop mee en voegden om de training wat zwaarder te maken ook nog wat oefeningen toe aan het repertoire. Voor de ouderikken waren de snelle sprongoefeningen licht slopend.
De hartslag werd daarbij flink verhoogd, maar doordat de oefeningen zoals gezegd vrij kort waren, hadden we wel voldoende hersteltijd. In het tweede deel kregen we bovendien wat statische schaatsoefeningen zoals statisch zitten, schaatsstappen en bochtstappen. Voor de "jongerikken" was dit een eerste kennismaking met de edele schaatssport. Wie weet zien we enkelen van hen de komende jaren terug in de Leidse IJshal.

Na een uur tropentraining zeiden de ouderikken de jongerikken gedag en fietsten we naar het strandje van het Valkenburgse meer. waar we een verkwikkende plons in het water namen. Jaap had een volleybal meegenomen, zodat we bijna een uur aan het volleyballen in het water waren met de mooiste snoekduiken.
In de avondschemering kleedden we ons aan.
Op het terras van Brasserie "Buitenhuis" hadden we een gezellige afsluiting van de droogtraining, die dit keer vooral nat was. 
De Afflichem Blond smaakte de ouderikken in ieder geval prima!

Geen opmerkingen: