zondag 2 augustus 2020

Rondje Stompwijk

Het was vandaag alleraardigst fietsweer.
Alleen de wind zorgde ervoor, dat het wat kouder aanvoelde.
Na aan het begin van de middag met Ada op de volkstuin gegeten te hebben, fietste ik in mijn eentje een rondje Stompwijk. Via de Landgoederenroute reed ik naar de Horstlaan en via de Northeylaan en de Kniplaan kwam ik bij de Vogelplas, waar ik wel eens wat andere weersomstandigheden heb meegemaakt.
Ik trapte door naar Stompwijk, waar ik regelmatig mee doe met de Meerhorstloop. Ik reed door de weilanden naar de hoek, waar de sportvelden van Stompwijk liggen. Vandaar fietste ik door naar Zoeterwoude, waar ik een stil fietspaadje naar een stil weggetje wilde nemen. Alleen was het smalle fietspad op deze mooie fietsdag niet zo stil.
Zo reed ik langs het stille weggetje, waarover je destijds tijdens de Marathon van Leiden afsloeg naar de Vlietlanden. Nu is dat onmogelijk, daar het tunneltje onder de A4 is afgesloten.
Via Zoeterwoude-Dorp en de Vrouwenweg pedaleerde ik naar de Oostvlietweg. Bij een boerderij kocht ik zelfgemaakt ijs. Daar de rest was uitverkocht, stelde ik me tevreden met Malaga.
Via Voorschoten trapte ik naar huis toe, waar bleek, dat ik 38 kilometer had weggetrapt.

Geen opmerkingen: