zondag 16 augustus 2020

Fietspad en rotonde

 Het wordt de laatste jaren steeds drukker op de fietspaden. Iedereen, die regelmatig op de fietspaden rijdt, zal dat kunnen beamen. Het Leidsch Dagblad wijdde er een heel leesbaar artikel aan, waarin de knelpunten netjes op een rij worden gezet. 
Alleen de meest voor de hand liggende oplossing wordt niet genoemd: fietspaden flink verbreden! Als het te druk wordt op de autowegen, dan schroomt Rijkswaterstaat niet om nieuwe snelwegen aan te leggen of bestaande te verbreden. Waarom kan dat niet voor fietsers?
Sinds jaar en dag wordt er steen en been geklaagd over de drukte op de fietspaden door de duinen. De wielrenners hebben het op voorhand al weer gedaan. Maar waarom wordt er parallel niet een tweede fietspad naast het andere aangelegd met een meter zand ertussen, zodat je op deze drukke paden, vooral in de weekeinden, eenrichtingsverkeer kunt creëren zoals bij snelwegen?

Nu we het toch over het verkeer hebben: de Stevenshof haalt niet vaak het landelijke nieuws, maar dankzij deze dansende verkeersregelaar lukte het wel. Met positief nieuws nog wel. Ook op Twitter is een video van de dansende Berthony te vinden, net als op de site van Omroep West.
Zo kun je verkeersproblemen ook oplossen. Sterker nog, door mensen vrolijk te maken en een lach op het gezicht te toveren voorkom je ze!
Ga zo door, Berthony. 

Geen opmerkingen: