zaterdag 15 augustus 2020

Kikker en de pompoen

 Max Velthuijs heeft diverse boeken over Kikker geschreven en getekend. Deze week was "Kikker en de warme dag" een tophit, want het was topheet!

Vandaag was het wel wat afgekoeld, maar doordat de temperatuur toch nog boven de 25 graden Celsius uitkwam, houdt de hittegolf nog steeds aan.

Onze kleinzoon trekt zich hier niets van aan. Hij slaapt ondanks de hitte nog gewoon klokje rond. De tweejarige ging gisterenavond na een siësta van bijna 3 uur om 10 uur naar bed en was vanmorgen om 10 uur weer wakker.

Nadat hij ontbeten had, fietste ik met hem naar de Herenstraat om bij "De Helianth" onze broodbestelling en die van zijn overgrootouders op te halen. Thuis gekomen ruimde ik ons deel weg en pakte alle spullen voor de lunch op de volkstuin.
Mijn vrouw was daar al om 8 uur naar  toe gefietst, ik volgde rond het middaguur. Faas zou daar door zijn ouders worden opgehaald.

We aten met zijn vijven op onze oase op de volkstuin. De vers geplukte bramen en frambozen maakte de picknick compleet.

De pompoen, die spontaan is gaan groeien in een oude biels, is nog niet klaar voor de pluk. Dit alles geschiedt onder het toeziend oog van de kikker in onze vijver.


Indien Max Velthuis nog geleefd had, dan had hij er vast wel een mooi verhaal van kunnen maken met als titel "Kikker en de pompoen".

Geen opmerkingen: