zondag 30 augustus 2020

Het Groene Hart

 Om half 7 werd ik wakker in kamer 18 van het Koos Vorrinkhuis. Ada lag in het andere bed nog vast te slapen. Ik ging verder lezen in "Holy Trientje" tot zij om half 8 haar oven open deed.
We kleedden ons aan, ruimden alle spullen weg en wandelden naar de hal, waar we zouden ontbijten. Terwijl Ada de thee zette, haalde ik de fietsen uit de schuur en laadde deze op.

Na het ontbijt stapten we op onze fietsen en om kwart over 9 reden we Lage Vuursche uit voor een soort rit vol herinneringen. De Engelsen noemen het een memory lane.

Door de prachtige bossen reden we naar Hollandsche Rading, waar we het spoor en de drukke weg over staken. Over een stil weggetje fietsten we door naar Egelshoek, waar we na de hekken gepasseerd te hebben naar Tienhoven fietsten. In dit laagveengebied met trilveen hebben we een keer een dag gewandeld.

Daarna reden we langs de Loosdrechtse plassen, waar ik een dag op geschaatst heb.

In Breukelen namen we op een plein bij "Koffie to go" cappuccino, koude chocolademelk en de laatste vruchtengebakjes van deze fietsvakantie in eigen land.
We passeerden het Amsterdam-Rijnkanaal en via Portengen en Kockengen fietste ik over wegen, waarop ik een dag geskeelerd had.
 
Zo naderden we de Woerdense Verlaat, waar we naar het rustige weggetje langs de Meije naar Meije reden. Hier kwamen we "Krasse knar" Jaap Kroes tegen, die met zijn vrouw een fietstocht aan het maken was. Bij het Potlood staken we de Nieuwkoopse plassen, diverse keren de plek voor een dag schaatsplezier, over.

Net als vorig jaar wilden we op het terras aan de Ziende een koffiestop maken. Het terras was er wel, maar door het coronavirus was het alleen toegankelijk voor hotelgasten.

Daar wij dat niet waren, trapten we door naar Aarlanderveen, waar ik met Hans Boers diverse wedstrijden over 10 of 15 kilometer heb gelopen.

Over prachtige wegen reden we naar Alphen aan den Rijn, waar we op een bank in het park bij de Zegerplas lunchten met ons meegebrachte brood.

Langs de noordrand van Alphen vervolgden we onze weg. Deze boog af naar de Rijn, die we volgden tot de Batelaan. Over de Lage Zijde fietsten we tot we de afslag hadden naar Groenewegh. Zo passeerden we een stukje van de Marathon van Leiden.

Over het smalle en op deze warme zomerdag drukke fietspad reden we naar het brede fietspad langs de Ruigekade. 

Via Leiderdorp en de Molentocht in Zoeterwoude-Rijndijk gingen we naar de Herenstraat in Leiden, waar we wat inkopen deden bij "De Helianth". Daarna was het nog maar een klein stukje naar huis, waar de dagteller stokte op 77 kilometer. De totaalstand na 11 dagen fietsen was 921 kilometer.

We hebben tijdens deze fietsvakantie genoten van de schoonheid van ons land, dat we min of meer herontdekten.

Geen opmerkingen: