donderdag 13 augustus 2020

De Barbier op homoschaatsen

 De beroemdste kapper op deze aardbodem is zonder twijfel "De Barbier van Sevilla".

De Italiaanse componist Gioachino Rossini schreef een opera over deze kapper, gebaseerd op een toneelstuk van de Franse schrijver Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais.  Kom daar nog maar eens bovenuit! 
Het goud is dus vergeven, maar de strijd om het zilver woedt nog volop. Zwaar favoriet bij de bookmakers is de Katwijkse kapper Edwin Minnee.Hij is altijd in voor een geintje en is in staat om bijzondere creaties van een kapsel te maken.


Maar het bekendst is Edwin als de kapper op homoschaatsen. Op de Vogelplas kwam hij uit de kast met deze speciale schaatsen.

Hij wist daarmee zelfs het televisieprogramma "Man bijt hond" te halen.

In totaal ander weer fietsten mijn vrouw en ik vanmorgen vanaf de volkstuin naar de kapsalon aan de Varkevisserstraat in Katwijk, waar mijn vrouw haar vuurdoop zou krijgen op het gebied van de verfijnde knipkunst.

Nadat ze jaren zei, dat ze mij zo goed geknipt vond, mocht ze het zelf eens ervaren. Daar ze pas eind september bij haar vertrouwde kapster in Leiden terecht kon, kon ik haar overhalen om het ook eens te proberen. Daarvoor maakte ik een dubbele afspraak met deze "Krasse knar".

Tevreden keerde ze na afloop van de knipbeurt terug naar huis, terwijl ik in de bibliotheek van Valkenburg ging werken. Van zichzelf vindt mijn vrouw, dat ze lastig haar heeft. Maar de Barbier op homoschaatsen wist er toch een soepeler kapsel van te maken.
De bookmakers hadden het bij het juiste eind. De zilveren medaille ligt binnen handbereik.

Geen opmerkingen: