dinsdag 18 augustus 2020

Trappen en elastieken

Het kwik haalde gisteren toch nog de zomerse temperatuur van 25 graden Celsius. Daarmee werd de hittegolf met een dag verlengd.


Maar bovenal was het zeer vochtig. De buien kwamen losjes naar beneden. De regenmeter in onze tuin gaf 12 millimeter aan.

Na een laatste pittige bui onder het avondeten, bleef het de rest van de avond droog. Gelukkig, want we hadden onze wekelijkse droogtraining van de IJVL. Samen met Jos Drabbels fietste ik naar het clubhuis van Swift, waar we verzamelden.
We bleven op "De Bult". Op deze voormalige vuilnisbelt liepen we eerst 2 rondjes in, waarna we naar de trap gingen. We moesten deze ruim 30 treden metende trap in totaal 6 keer beklimmen: 2 keer hardlopend en 4 keer met sprongen uit stand in de schaatshouding. Daarna liepen we ruim 400 meter tot we weer aan de voet van de trap waren.

Daar ik bij het inlopen mijn linkerachillespees voelde, besloot ik geen risico te nemen en de explosieve sprongoefeningen achterwege te laten. In ruil ervoor liep ik in totaal een kilometer meer.
Op de brug deden de helft van de groep krachtoefeningen in de elastieken, terwijl de andere 5 IJVL-ers op de op het fietspad gelegde touwladder coördinatieoefeningen deden, die af en toe op een training voor "Silly walks" leken.

Halverwege wisselden we van burg en trap. Daarna liepen we naar een rustige weg, waar we in tweetallen in de elastieken de bochtstappen en de start oefenden. Doordat je tegengehouden wordt, kun je beter "hangen". Het spreekt voor zich, dat dit voor zowel degene die tegenhoudt als voor degene, die de oefening uitvoert, dit een pittige oefening is.

Na het uitlopen gingen we met een vijftal nog even proberen om de volleybal zo vaak mogelijk hoog te houden. Na een kwartiertje extra training fietsten Jaap de Gorter, Andere Landman, Jos en ik naar café "Plantage", waar we op het terras de training grondig evalueerden.

Geen opmerkingen: