dinsdag 11 augustus 2020

Eerste werkdag

Het was wederom een warme nacht. Met een minimumtemperatuur van 21,7 graden Celsius wordt de maximumtemperatuur van menige zomerdag verslagen.

Neil Diamond bezong in de jaren '70 de hete augustusnachten. Mij kunnen die zo langzamerhand wel gestolen worden.


Maar ja, ik ben inmiddels dan ook een 65-plusser. Samen met mijn 3 maanden oudere vrouw stond ik om half 7 dan ook naast ons bed. We wilden samen gaan zwemmen in het Valkenburgse meer. We maakten ons ontbijt klaar en fietsten er heen. Om half 8 trokken we onze eerste baantjes in het water, dat inmiddels niet onderdoet voor een verwarmd zwembad. Toch blijft het een natuurbad, dus je moet voorzichtig zijn als je in het water stapt. Voor je het weet ontwaar je enig ongerief.

Na opgefrist te zijn van het zwemmen, fietsten we naar de volkstuin, waar we ontbeten, waarna Ada zich bezig hield met het wieden van onkruid en ik verder ging met water. Water geven aan de groenten op de tuin om precies te zijn.

Om 10 uur fietste ik naar huis, waar ik begon aan de eerste werkdag na mijn laatste vakantie als bibliothecaris. En daar het corona-advies nog steeds luidt "Werk zoveel mogelijk thuis" hield ik mij daar zo goed mogelijk aan.  Maar u bent van mij natuurlijk niet anders gewend.

Toch fietste ik op het warmst van de dag naar Katwijk toe.

 Ik stond een uurtje in de uitlening. Het was tevens een mooie gelegenheid om te kijken, of er nog wat roosterwerk op me lag te wachten.  En dat, nadat ik buiten zelf half geroosterd was door de brandende zon.

Tijdens de theepauze met koud water kon ik in de warme bibliotheek met 2 collega's bijpraten over onze afgelopen vakantie. Om 6 uur zat mijn uitleendienst er op en was de eerste werkdag afgelopen.

Geen opmerkingen: