donderdag 10 juni 2021

Waterloop met zonsverduistering


Napoleon Bonaparte zag het in Waterloo duister in.


Het was definitief gedaan met de macht van de kleine keizer.

Ook met één van zijn nazaten liep het niet helemaal goed af.

Om half 6 werd ik wakker. Daar ik mijn vrouw beloofd had om 's ochtends vroeg naar de volkstuin te lopen om de planten water te geven. Belofte maakt schuld.

Zodoende trok ik om 6 uur de deur achter me dicht en langs de weilanden, die in mistflarden gehuld waren, liep ik naar de tuin.

Daar liep ik in  een verlaten volkstuincomplex in mijn eentje op en neer van en naar de sloot om de planten op onze tuin van water te voorzien. Doordat ik tussen hagen door liep, werd ik getrakteerd op een waar vogelconcert.

Bij het water geven stuitte ik op deze kleine paddenstoelen, die ik niet kende en Ada ook niet.


Om half 8 ontbeet ik met mijn vrouw op de tuin. De boterham met honing en vers geplukte aardbeien smaakte voortreffelijk. Je kunt een dag slechter beginnen!
Na het ontbijt ging ik nog ruim een uur door met het gieten van water, waarna ik de 3500 meter naar huis liep. Daar douchte ik me en fietste naar "De Helianth" om boodschappen te gaan doen.
Ik reed weer naar de volkstuin, waar Ada en ik met cd's als oogbescherming naar de gedeeltelijke zonsverduistering keken. Pink Floyd zong daar op hun meesterwerk "The dark side of the moon" al over: "But the sun is eclipsed by the moon".

Ik fietste naar huis toe om de boodschappen weg te ruimen en te lunchen. Mijn vrouw bleef nog op de tuin en gaf me een seintje op het moment, dat ze naar haar ouders zou fietsen om ruim 20 planten uit te poten. Ik ging er ook naar toe.

Na de klus geklaard te hebben dronken we in de tuin thee met mijn schoonouders. Via de volkstuin, waar we nog wat planten ophaalden, fietsten we na dit zomerse dagje tuinieren naar huis toe.

Door het warme en zonnige weer kwam de 30-daagse temperatuuranamolie voor het eerst sinds februari heel stiekem weer boven de gemiddelde temperatuur uit.

In deze tijd van alsmaar stijgende temperaturen toch wel bijzonder.

Geen opmerkingen: