donderdag 24 juni 2021

Stormtraining

Met een maximum windkracht van 4 Beaufort kun je onmogelijk spreken van stormweer. 

Desondanks dekt de titel de lading volledig. Gisterenavond gaf ik op de skeelerbaan van Leiderdorp training aan de G-schaatsers en door vakanties had ik slechts één deelnemer onder mijn hoede: Storm.
De naam was juist gekozen, want dit kind liep over van energie. De uitdaging zit er dan in, dat je de rust in de slag moet zien te krijgen.

Dat lukte heel goed. Storm vroeg na de uitleg zelfs: "Kun je het voordoen?"
Hoeveel makkelijk wil je een training nog krijgen?
Het was een ideaal begin van mijn skeelerseizoen. Tot dan toe had ik geen meter op mijn skeelers gereden. Door de enorme drukte in de ziekenhuizen wilde ik geen enkel risico nemen om door een val een beroep te moeten doen op de gezondheidszorg. Om diezelfde reden heb ik vorig jaar ook maar één keer geskeelerd.

De terugkeer op de skeelerbaan viel dus niet tegen. Doordat ik alles netjes voor moest doen, kwam de techniek, die nét even anders is dan de schaatstechniek, weer snel terug. En het leuke was, dat Storm het snel oppikte. Je zag gedurende een klein uur, dat de slag langer en vooral ook rustiger werd.

Doordat er windkracht 4 pal over de lengte van de 400-meterbaan stond, kon ik aan het einde met Storm mooi het skeeleren met wind in der rug en met tegenwind oefenen. Ook dit werd goed opgepikt. Het was een perfect slot van de Stormtraining.

Op de terugweg naar huis passeerde ik de grens van 1000 kilometer fietsen in juni. Met nog een week te gaan betekent dit, dat ik deze maand een totaal ga krijgen, dat ik normaal alleen in maanden met een fietsvakantie bij elkaar ga trappen.

Het leven van een pensionado bevalt me wel.

Geen opmerkingen: