vrijdag 4 juni 2021

Klussendag

Het leek wel, of het schaatsseizoen weer begonnen was: om kwart over 8 zat ik op de fiets naar de Leidse IJshal aan de Vondellaan. De temperatuur vertelde echter een ander verhaal.

Datzelfde deed de kalender.

Ik ging dan ook niet om te schaatsen, maar om ijsmeester Jan van Rijn met een klus te helpen. Deze was na een uur geklaard, waarna we nog even een kop koffie en thee dronken met elkaar.
De volgende fietsrit was naar de volkstuin, waar ik mijn vrouw ging helpen met het onkruidvrij maken van diverse bedden.

Om 1 uur was ook deze klus geklaard. In de schaduw van de mispel- en de vijgenboom verorberden we onze lunchpakketten. Daarna mocht ik als boodschappenjongen op pad gaan.
Ik moest toch naar de Leidse binnenstad, want er was een appje binnengekomen, dat de hydrochloorthiazide bij de apotheek gearriveerd was. Bij Bever en Ekoplaza werkte ik op deze klussendag het boodschappenlijstje af, waarna ik via de Oostvlietweg naar huis toe fietste.

Een kleine omweg, maar het was dan ook heerlijk fietsweer. De 34 kilometer bracht het maandtotaal op 184 kilometer. Na 4 dagen levert dat geen gek daggemiddelde op.

Geen opmerkingen: