woensdag 2 juni 2021

Molentochten voor een vroege vogel

Om 6 uur werd ik wakker. Ik had gepland om vandaag te gaan lopen. Daar het er naar uit zag, dat het flink warm zou worden, besloot ik om de duurloop maar vroeg te doen.

De minimumtemperatuur was nagenoeg hetzelfde als de maximumtemperatuur van vorige week dinsdag.

Het was tekenend voor de koude meteorologische lente.

Om half 8 liep ik de deur uit. Ik was niet de enige vroege vogel. Op het fietspad aan de rand van de wijk kwam ik al twee loopsters tegen. Ik liep naar de volkstuin toe. In de buurt van bomen hoorde ik aardig wat vroege vogels zingen.
Met de volkstuin als keerpunt liep ik over nagenoeg dezelfde weg terug. Als extraatje liep ik het doodlopende weggetje, dat tussen de weilanden door liep in de richting van het spoor.

In het pas gemaaide weiland zag ik een stuk of 100 spreeuwen hun ontbijt bij elkaar scharrelen. Na 9 kilometer hardlopen kon ik ook aanschuiven aan de ontbijttafel. Voorwaarde was wel, dat ik me eerst douchte. Dat kon ik wel billijken. Het zweet liep mij van het lijf.

Na het ontbijt zou ik een aantal spullen wegbrengen. Na op de boerenmarkt wat brood gekocht te hebben, fietste ik door naar de Kringloopwinkel om wat af te geven. Wat klein chemisch afval bracht ik naar de milieustraat.

Daar het vlakbij het kantoor van de Leiden Marathon lag, klopte ik even aan en sprak iemand van de organisatie. Doordat de coronacijfers nu hard kelderen, kunnen we er van uitgaan, dat op 18 september de wandelmarathon gehouden gaat worden en op 10 oktober de marathon. U kunt u dus met een gerust hart inschrijven voor de gezelligste marathon van Nederland!

Ik reed door naar een imker in Leiderdorp om daar een tas met glazen potten af te leveren. Als dank kreeg ik een paar flesjes honingbier.

Kijk, dit werkt stimulerend!
Daar ik door een afgesloten fietspad een andere weg moest nemen, kwam ik uit bij de Molentocht.

Ja, en dan wordt bij deze schaatser meteen het verlangen naar de Molen- en Merentocht gewekt.

En dat ondanks de temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius.

Langs de molen in Leiderdorp fietste ik naar de Munnikenpolder, waar ik een rondje fietste langs de molens aan de Does.

Langs de lege skeelerbaan trapte ik naar Zoeterwoude Rijndijk, waar nog een Molentocht te vinden is.

Want wat hebben we genoten van het natuurijs op de Kagerplassen, waardoor we onze eigen Alternatieve Molentocht konden schaatsen.

Kortom, voor een Molentocht mag je me wakker maken.
Bij "De Helianth" deed ik nog wat boodschappen, die ik thuis opruimde en aansluitend het oud papier en het glas afvoerde naar de daartoe bestemde bakken in de wijk.
Na thuis met Ada gegeten te hebben, fietsten we samen naar de volkstuin. Daar was nog wat tuinafval, wat ik op de fiets wegbracht naar de dichtstbijzijnde milieustraat.
Weer terug op de tuin kreeg ik een appje van een trainingsmaat. Of ik nog belangstelling had voor rode kool en spruitjes om uit te poten. Daar wij nog wat paprika over hadden, konden we ruilen.

Ik fietste naar de kwekerij toe, waar de ruilhandel plaats zou vinden. Als extraatje kreeg ik een bos pioenrozen mee. Bepakt en bezakt fietste ik terug naar de tuin met deze prangende vraag: "Zijn deze bloemen voor jou of voor je moeder?"
"Voor mijn moeder!", zei Ada gedecideerd.

Na nog een klusje op de tuin gedaan te hebben, fietste ik naar mijn schoonouders toe, die heel blij waren met de bos bloemen.
Daarna reed ik naar huis, waar ik op de warmste dag tot nu toe in 2021 in totaal 64 kilometer heb gefietst. Opgeteld bij 9 kilometer hardlopen levert dit een alleraardigste trainingsdag op.

Geen opmerkingen: