maandag 29 mei 2023

Meerkikkerloop

Gisteren heb ik een groot deel van de dag besteed aan het verder schrijven aan "Glibbers op glissen". 's Middags ging ik op de volkstuin theedrinken met mijn vrouw. Daarbij gaf ik ook een aantal planten water uit de sloot. Dat deed ik ook bij ons vijvertje, waar wat kikkers in bivakkeren. 

Zo ook deze kikker met een lichtgroene streep op de rug. Vermoedelijk is het een meerkikker. Het was op ons plekje uit de wind aangenaam vertoeven op een mooie Pinksterdag.

Thuisgekomen ging ik verder met schrijven.
Vanmorgen ging mijn vrouw na het ontbijt naar de volkstuin. Ik fietste met haar mee om dezelfde planten water te geven. Dat kun je het beste niet op het warmst van de dag doen, dus om 9 uur stond de man met de gieter klaar.

Om 10 uur fietste ik weer naar huis. Met de noordenwind tegen voelde het ondanks het zonnetje nog vrij fris aan. Die noordenwind uit zich in anderhalve maand achtereen in te lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Als we dit eens in de wintermaanden mee mochten maken!

Thuis trok ik mijn sportkleding aan en liep een rondje van 7 kilometer. Het was een prima looptemperatuur. 

Ik liep met een bochtje om de weilanden naar de doodlopende weg tussen de weilanden door. De drie grutto's vlogen weer boven mijn hoofd. Op de terugweg nam ik dezelfde route. Daarbij kwam ik langs diverse boerensloten, waaruit het gekwaak van meer kikkers klonk.

Geen opmerkingen: