maandag 1 mei 2023

Giro d'Italia

Zaterdag start de Giro d'Italia in Fossacesia Marina, een klein kustplaatsje in de Abbruzen. De eerste etappe is een individuele tijdrit over 19,6 kilometer naar Ortona.

Het is een ronde voor alleskunners met 3 tijdritten en een gruwelijk zware slotweek.

Zoals gebruikelijk doe ik dit jaar weer mee met Ploegleider. Met 100 te verdelen punten moet je een team samenstellen van 8 renners en 5 reserves. Met de gegevens van Procyclingstats kun je nagaan, wat de renners in het nabije en wat verdere verleden gepresteerd hebben.

Wikkend en wegend kwam ik tot het volgende team van IJshal "De Vliet".

Met de klassementrenners Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Joao Almeida heb ik al 55 punten gebruikt. De sprinter Mads Pedersen brengt het aantal op 69. De aanvaller pur sang Lennart Kämna kostte 8 punten, evenals voormalig wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna. Met dit zestal zitten we al op 85 punten.
Resteren voor 7 plaatsen nog 15 punten. Onvermijdelijk moet je dan op zoek naar wielrenners met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik meen deze te hebben gevonden in Ben Healy, Michael Hepburn, Ilan van Wilder, Vincenzo Albanese, Lorenzo Fortunato, Gonzalo, William Barta en als laatste man voor slechts 1 punt Filippo Zana, de regerend Italiaans kampioen!
De meesten hebben een goede tijdrit in de benen.

Hopelijk klinkt voor IJshal "De Vliet" aan het eind van de Giro d'Italia de "Triomfmars" van Giuseppe Verdi.

Geen opmerkingen: