woensdag 10 mei 2023

Rust roestloop

Met de uitdrukking "Rust roest" werd ik vanmorgen bij het wakker worden nadrukkelijk geconfronteerd. Na een heuse rustdag door de overvloedige regen voelden de kuiten aan alsof ik net een halve marathon had gelopen. 

De meeste activiteit was echter het hanteren van een vlotte pen.
Gezien de weersverwachtingen, die een buiige ochtend voorspelden, besloot ik om voor het ontbijt te gaan lopen. De eerste kilometer voelde alles stram aan.

Het begon dus echt als een rust roestloop, maar naarmate ik langer liep bij het rondje van ruim 6 kilometer om de Stevenshof, ging het steeds makkelijker.

Om mijn vrouw een plezier te doen douchte ik me na de loop op een nuchtere maag maar voor het eten. Jullie weten nu, waar de benaming "een nuchtere Hollander" vandaan komt.
Na het ontbijt ging ik boodschappen doen in ons mooie Leiden. Op weg naar de binnenstad kwam ik langs de definitief gesloten Leidse IJshal.

Na de Boerenmarkt en "De Helianth" zaten de fietstassen vol. Het was zwaar bewolkt en op een enkel spatje na droog. Er stond weinig wind, dus niets kon me ervan weerhouden om via een mooie omweg naar huis te fietsen.

Ik reed via Zoeterwoude, zodat ik de eerste kilometers van de Leiden Marathon van aanstaande zondag alvast een keer gedaan had.

Na een rondje van 26 kilometer was ik weer thuis. Ik voelde me fitter dan bij het wakker worden. Rust roest!

1 opmerking:

Rob zei

Om mijn vrouw een plezier te doen ging ik niet met mijn bezwete lijf aan tafel. Humor!