zaterdag 6 mei 2023

Tjalmawegloper


Ik had de mogelijkheid om over de nieuwe Tjalmaweg te lopen al een keer langs zien komen, maar daar we vandaag een afspraak in onze agenda hadden staan, had ik er verder geen aandacht aan besteed. De afspraak werd onlangs verzet en de Tjalmaweg was niet meer in beeld bij me. Tot ik na de wekelijkse fietstocht voor de boodschappen voor mijn schoonouders en onszelf bij thuiskomst een appje van Jaap de Gorter kreeg met een foto van Jos Drabbels met skeelers op de Tjalmaweg.

Ik was meteen klaar wakker. Ik wist meteen, waar mijn voor vandaag geplande trainingsloop voor de Leiden Marathon van 10 kilometer naar toe zou gaan. Ik trok mijn sportkleding aan en liep via het Haagsche Schouw naar de Tjalmaweg toe. Over het nieuwe fietspad passeerde ik de Rijn om in Valkenburg bij het nieuwe viaduct de IJVL-ers Marco Tiller, Jos Drabbels en Jaap de Gorter tegen te komen. Ik praatte een minuut of 10 met hen voordat ik me op de nieuwe autoweg begaf.

Ik was niet de eerste Tjalmawegloper, maar andere hardlopers ontwaarde ik niet.

Ik liep door naar het bord met Gefeliciteerd, maar deze kwam al na een kilometer.

Ik dronk een beetje water, klom over de vangrail heen en liep over het wegdeel, dat bestemd was voor fietsers, naar het bord bij Katwijk aan den Rijn, niet ver van de bibliotheek, waar ik 20 jaar filiaalhoofd ben geweest.

Op de terugweg zag ik Jos en Jaap op vals plat omhoog skeeleren. Als ervaren schaatstrainer gaf ik natuurlijk aan, of zij nog op schema lagen.


Thuisgekomen na een loop van 12 kilometer douchte ik me. Derhalve miste ik de kroning van Charles III.

Maar eerlijk gezegd vond ik de unplugged versie veel leuker.

Na op de volkstuin thee te hebben gedronken met mijn vrouw, keek ik thuis de finale van de openingstijdrit van de Giro d'Italia. Deze werd met overmacht gewonnen door Remco Evenepoel.

Mij verbaasde dat niet, net zo min als de verdienstelijke 16e plaats van Ilan van Wilder. Deze Tjalmawegloper had op 25 juli 2017 op de Grand Ballon aan talentherkenning gedaan!

Geen opmerkingen: