zaterdag 27 mei 2023

Waterballet bij de droogtraining


Vanmiddag begon om 12 uur de blokkade van de A12 in Den Haag. Samen met mijn vrouw fietste ik daar vanaf het huis van haar ouders naar toe. We stalden onze fietsen en wandelden een stukje om een van haar zussen op te zoeken, die ook kwam kijken. Vandaar wandelden we met zijn drieën langs de A12 richting Malieveld.
Het was heel druk met nog meer demonstranten dan de vorige keer. We zagen de waterkanonnen aankomen, die al vrij snel begonnen met spuiten. 

We liepen verder naar de westkant van de blokkade. Onderweg raakte ik mijn vrouw en mijn schoonzus kwijt in de drukte, maar ik vond op de A12 ter hoogte van een ander waterkanon een prima plek om de droogtraining uit te voeren. Vlak bij de M.E.-ers. Daar zouden ze de waterstralen niet op richten.

Zie https://twitter.com/i/status/1662410013657145344 voor filmpje. In het lentezonnetje werd het boven het asfalt best warm. 
Maar doordat de waterspuit af en toe aangezet werd, was de droogtraining goed te doen.

Het was even afwachten, hoe de kuiten zich zouden houden 2 weken na de marathon van Leiden.

Af en toe kwam er een ander waterkanon met Polizei erop naar voren, want dan waren ze door de watervoorraad heen. De sfeer had veel weg van een zomers carnaval. In badkleding werd in de waterstralen gedanst.

De kracht van geweldloos verzet. In de jaren '60 werden er een bloem in de loop van het geweer gestoken. Hét symbool van de flower power.

Nu zorgde de waterstralen voor een feestvreugde.
Het nieuwe waterkanon begon met veel enthousiasme en werd met evenveel enthousiasme onthaald. Een groep dansers in badkleding ging zwemmen op het asfalt. De IJVL had mij afgevaardigd om te tonen, wat je met gestold water kunt doen. Via een dochter kreeg ik deze foto uit de Volkskrant  toegestuurd.

Het is een surrealistische foto, die het waterballet bij de droogtraining loepzuiver weergeeft.
Geloof de neerslagcijfers dus niet, want in Den Haag kwam lokaal een aardige hoeveelheid water naar beneden.

De weermannen in den lande trokken hun conclusie.

Nu we het toch over geloven hebben: zelfs Sint-Nicolaas kreeg de volle laag!

Is er dan niets meer heilig?

Op een gegeven moment begon men met het ontruimen. Deze bibliothecaris in ruste herinnerde zich ineens een titel van de Haagse schrijven Kees van Kooten.

Ik had inmiddels vernomen, dat de demonstranten werden afgevoerd naar het stadion van ADO Den Haag. Ja, en voor je het weet heb je een stadionverbod te pakken....
Ik wandelde naar mijn vrouw, die aan de kant van het Malieveld met haar oudste broer stond te praten. We vonden het zoetjesaan tijd om onze fietsen op te zoeken. Daarbij stuitten we op het fietspad op een blokkade van de M.E.

Op een gegeven moment werd het waterkanon gericht op het fietspad, dat in een seconde veranderde in het gietpad. Met een paar natte sokken besloot ik de droogtraining met een vleugje waterballet.
Het appverkeer met wat trainingsmaten leverde een paar leuke commentaren op. Ten eerste moet ik qua techniek iets meer kniehoeken. 
Een twee leuke was deze: Schaatsers en bikini's op dezelfde foto. Dat zie je niet dagelijks.

Deze kon ik makkelijk pareren met: Vanaf oktober wel!
Maar voor die tijd zal ik wel weer een nieuwe droogtraining op de A12 hebben afgewerkt....

Naschrift: Een paar dagen later ontving ik dit filmpje.

Geen opmerkingen: