donderdag 4 mei 2023

Eerste warme dag loop

Vanmorgen had ik om 10 uur een afspraak met de fysiotherapeut. Voordat ik mijn beenspieren aan een niet altijd fijne behandeling liet onderwerpen, deed ik nog even boodschappen bij "De Helianth". Daarna was het nog maar een klein stukje fietsen naar de Voorschoterweg, waar ik zag, dat het hek van de Leiden Road Runners Club open was. Vanaf het voetbalveld van de voormalige Leidsche Boys kon ik wat foto's maken van IJshal "De Vliet".

De bouw van de nieuwe kunstijsbaan komt in de laatste fase.

Ik reed naar huis toe, waar een vriendin van mijn vrouw op bezoek was. Met haar auto werden de thuis opgekweekte tomaten- en paprikaplanten naar de volkstuin gebracht. Ik reed op de fiets van mijn vrouw naar de volkstuin toe en zou vandaar af, als training voor de Leiden Marathon met een mooie omweg naar huis lopen.

Na een natte en te koude april tapt mei uit een ander vaatje.
Vrij laat beleefden we de eerste warme dag van 2023.

Daar we deze temperatuur niet meer gewend zijn, was het in die zin een zware loop. Zeker in het begin, toen de spieren achter de rechterknie nog ietwat gevoelig waren ten gevolge van de behandeling van de fysiotherapeut. Maar na een kilometer lopen over deels onverhard terrein trok de pijn snel weg.

Dit was de letterlijke vorm van warmlopen.
Daar het lopen ondanks de niet meer gewende temperatuur lekker ging, verlengde ik de loop van 6 kilometer naar 8 kilometer. 

Vlak bij huis ontdekte ik in het gras een plant, die veel leek op de plant, die we gisteren op de terugweg naar huis ontdekten.


Mijn vrouw hielp me snel uit de droom.

De tweede plant bleek een Judaspenning te zijn.

Geen opmerkingen: