dinsdag 16 mei 2023

Bloemen bij IJshal "De Vliet"

Vanmiddag zou er een pakket thuis bezorgd worden, dus mijn boodschappenritje van vandaag moest ik in de morgen maken. Na gisteren in totaal 40 kilometer gefietst te hebben, zou ik er vandaag nog 20 aan toe voegen.

Allereerst bracht ik het oud papier en het glas weg, waarna ik doorfietste naar IJshal "De Vliet". De poort van de Leiden Road Runners Club was open, dus ik kon vanaf het voormalige voetbalveld van Leidsche Boys wat foto's maken van de bouw van de energiezuinige 250-meterbaan.

Het oude voetbalveld stond vol bloemen.

Onder de bloemen bij IJshal "De Vliet" zaten behoorlijk wat paardenbloemen. 

Nu we het toch over paarden hebben: voor de masochisten onder ons, die ernaar verlangen om nog eens ouderwets tegen de boarding aan te knallen, dat kan bij de manege van Joost Juffermans.

Zelf heb ik daar geen behoefte aan. De weg naar de marathon van Leiden was al masochistisch genoeg. Daar fysiotherapeut Thijs me in een maand tijd dusdanig heeft opgelapt, bracht ik hem als dank een reep cranberrychocolade.

Daarna deed ik boodschappen bij "De Helianth", bracht een veelgevraagd boek terug naar de bibliotheek aan de Nieuwstraat en haalde bij Silvester "Een ijsbeer in de tropen".

In de titel is de klimaatopwarming aardig verwoord....

Geen opmerkingen: