maandag 22 mei 2023

Een afwisselende dag

Soms zijn dagen behoorlijk afwisselend. Vandaag was zo'n dag. Na het ontbijt fietste ik naar zwembad "De Vliet", waar we een vergadering hadden over "Glibbers op glissen", dat nu redelijk op schema ligt. De ondertitel gaat "Een halve eeuw Leids kunstijs" worden.

Daar ik toch in de buurt was, nam ik op deze zonnige ochtend wat foto's van de bouw van IJshal "De Vliet". Daar wordt echt de laatste hand aan gelegd.

Daarna fietste ik door naar de volkstuin in Leiden-Noord, waar mijn vrouw gisteren bij een marktkraam had gestaan. Ze had daar iets gekocht, maar had het vergeten mee te nemen. Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken. Of de benen van degene, die van je houdt natuurlijk....

Daar het heerlijk fietsweer was fietste ik via Oegstgeest naar de Stevenshof terug. Daar ging ik aan de slag met een nieuw hoofdstuk van "Glibbers op glissen" over de verbouwing van de Leidse IJshal in 1995. Daar was ik de hele middag mee bezig bij de openstaande deur op deze eerste zomerse dag van 2023.

Na een middag thuis werken at ik om 6 uur warm eten met mijn vrouw, waarna ik naar de skeelerbaan van Leiderdorp fietste, waar we de inmiddels gebruikelijke droogtraining van VIJL en IJVL hadden onder leiding van Peter Daleman.
Onder de skeeleraars ontwaarde ik Janina Wolff, met wie ik de 1000 rondjes van Leiden heb gewonnen.

Bij de eerste droogtraining na de marathon van Leiden was het de vraag, hoe de spieren zich zouden houden. Welnu, in het eerste deel van de afwisselende training was er geen enkel probleem. Bij het lopen van het strandje naar de eerste molen in de Munnikenpolder begon ik mijn rechterkuit te voelen. Ik liep tegen de limiet van hetgeen mijn lichaam in deze herstelfase aankon aan.

Het tweede deel deed ik dus rustiger aan. De explosievere oefeningen liet ik schieten en deed dan schaatsstappen als alternatief. Daar één van de andere IJVL-ers last kreeg van zijn  achillespees wandelde ik met hem terug naar de skeelerbaan, terwijl de anderen hardliepen met tussendoor nog wat oefeningen. Het was inderdaad een afwisselende dag.

Zelfs het weer zorgde voor afwisseling, want de laaghangende bewolking zorgde voor flink lagere temperaturen in een uur tijd. De fietsrit naar huis was dan ook een stuk frisser.
De 41 kilometer van vandaag en de 60 kilometer van gisteren zorgde ervoor, dat ik in 2 dagen tijd ruim 100 kilometer had gereden. 

Me dunkt, dat dit voldoende afwisselend was!

Geen opmerkingen: